Een AED afgestemd op je omgeving

AED’s mogen door iedereen gebruikt worden, zelfs zonder enige opleiding. Het is onmogelijk fouten te maken.
Deze informatie is van levensbelang als mensen te maken krijgen met een slachtoffer van plots hartfalen. Er mag immers nooit twijfel zijn die ervoor zou kunnen zorgen dat het AED-toestel niet gebruikt zou worden.

Om een AED correct te gebruiken is het sterk aan te raden een EHBO-opleiding te volgen, daar zal je naast het correct gebruiken van de defibrillator immers ook goed leren reanimeren, wat altijd van cruciaal belang blijft.

Maar welke AED heb je nu nodig als het er echt op aankomt? Die vraagt heeft geen eenduidig antwoord.
Alle AED’s verdeeld door AEDshop.be volgen de aanbevelingen van de Europese Resuscitatie Raad en staan je dus optimaal bij tijdens een reanimatie. Die bijstand verschilt echter van AED tot AED.
Philips HS1

Zo zal een Philips HeartStart AED je steeds vragen om op een knipperende knop te drukken voor hulp bij de reanimatie. Als je die hulp niet nodig hebt kan je ongestoord verder werken. Kan je die wel gebruiken dan zal de Philips defibrillator uitgebreid zeggen wat nodig is, van de plaatsing van je handen tot een metronoom die het correcte ritme aangeeft voor de borstcompressies.

Primedic HeartSave AS

 

Primedic HeartSave defibrillatoren hebben geen knipperende knop voor hulp, je krijgt die immers altijd. Een metronoom helpt je om het goede ritme aan te houden en ook tijdens de beademingen krijg je aanwijzingen. Deze is net iets minder uitgebreid dan bij een Philips toestel

LIFEPAK CR Plus open

 

Physio-Control lifepak AED’s zullen je dan weer vragen om te starten met de reanimatie, regelmatig zal het AED-toestel je aansporen om hulp te blijven geven.

 

Welk toestel je nu nodig hebt hangt af van de voorkennis die de waarschijnlijke hulpverlener(s) hebben. Worden er regelmatig EHBO-cursussen onderwezen? Dan heb je misschien geen nood aan een toestel dat je uitlegt waar handen geplaatst moeten worden. Is de kans groot dat iemand die eerder zelden een cursus volgt het toestel zal gebruiken? Dan kan het net cruciaal zijn zoveel mogelijk hulp te krijgen.

Andere factoren die van belang zijn voor de keuze van je AED kan je hier terugvinden.

Samen zoeken we graag uit welk type het beste past in jouw onderneming, neem vandaag nog contact met ons op.

 

Tel.: 02/451.00.11

info@aedshop.be

aedshop logo final